Minden a filmekről - elemzések, vélemények, kritikák

Filmtress

Filmtress

Knock Knock, egy gyenge horror [2.]

2016. január 17. - Fortress

A Knoc knock egy határozottan gyenge próbálkozás a Becstelen Brigantykból szereplőként, a Motelből pedig rendezőként megismert Eli Roth –tól. A horrornak beharangozott, ám valójában inkább thrillerszerű krimi főszereplője az a Keanu Reeves, aki tavaly már betöltötte az 51 -et és bár a „John Wick” filmekkel még nagy nézettséget tudott elérni, manapság már inkább leszállóágban van. A történet egyszerű és teljesen logikátlan, valódi horror pedig nyomokban sem érezhető benne.

knock_knock.jpg

Innentől spoiler is előfordul

Két fiatal leányzó kopog be egy esős éjszakán egy otthon dolgozó, fiatalos építészhez (Keanu Reeveshez) akinek családja pár napra elutazott valahová. A lányok finoman szólva elcsábítják a férfit, aki meggondolatlanul lefekszik velük. Másnap a lányok olyanok, mint akiket kicseréltek (összegányolják a házat, bunkók és vadak) a férfi pedig csak nagy nehezen tud megszabadulni tőlük. Miközben a csajok távoznak, elárulják, hogy fiatalkorúak, és pedofilnak tartják a pasast. Ezen a ponton akár véget is érhetne a sztori, ám jön még egy horrorisztikus folytatás. A lányok éjjel visszatérnek, és fogságba ejtik főhősünket, aki többszöri kísérletre sem tud megszökni tőlük. Igazából a lányok a férfi megölésére készülnek. A szerintük jogos büntetés előtt tönkreteszik a házat, megölik a házigazda váratlanul beállító kollégáját és sorozatosan megalázzák a jobb napokat is látott építészt. A film végét nem áruljuk el, de túl nagy meglepetést nem tartogat a befejezés.

A problémák a filmmel: gyenge színészi játék, „b” kategóriás jelenetek, és végül logikátlan és életszerűtlen cselekmény. Nem derül ki ugyanis, hogy a lányok miért teszik ezt az egészet. Pénzt nem kérnek, zsarolni nem zsarolnak, a házat nem rámolják ki és sérelem sem éri őket, így a bosszú sem jöhet szóba indítékként. Az sem túl reális, hogy a 186 centis, 80-90 kilós Keanu Reeves képtelen elbánni két kamaszlánnyal, és szökési kísérleteit is sorra elbénázza. A Knock Knock nagyon gyenge alkotás minden szempontból.

Értékelésünk legfeljebb 2.0 / 10

2.jpg

filmtress_jobbkep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtress.blog.hu/api/trackback/id/tr218280926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása