Minden a filmekről - elemzések, vélemények, kritikák

Filmtress

Filmtress

A 2017 második felében várható 20 legjobb film [38.]

2017. június 03. - Arte Peritus

A 2017-es esztendő filmes szempontból átlag felettinek ígérkezik. Az év elején a nézőket megosztó Utazók után (mely nekünk nagyon "bejött"), sikert aratott a Számolás joga (IMDb: 7,8 pont) és a Széttörve is (ami viszont nekünk nem nyerte el a tetszésünket, pedig 7.3 pontot kapott az Utazók 7.0 pontjával szemben). Aztán februárban tarolt a John Wick 2 (IMDb: 7,9) március elején pedig a Logan - Farkas (IMDb: 8,3). Az új Kong film (Koponya-sziget) már kisebb sikert aratott (IMDb: 6,9), viszont Martin Scorsese különleges filmje, a Némaság és Herendi Gábor nagy költségvetésű magyar kalandfilmje a Kincsem jelentősen "felhozták" a március végső filmsiker-egyenlegét. Scarlett Johansson új filmjétől, a Páncélba zárt szellemtől mindenki sokat várt, ám végül éppen csak megugrotta a közepesnél jobbat (IMDb: 6,7), ahogyan a Halálos iramban 8 is, mely a nagy beharangozás dacára csak 7,1 pontot kapott a rajongóktól (83 ezer szavazat után). 

És most nézzük az év folytatását: 20 alkotást szeretnénk kiemelni, az egyszerűbb közönségfilmek közül. A "2017 második felét" kicsit korábbról, júniustól indítjuk, hogy a jelenleg futó, legfrissebb filmekről is szót tudjunk ejteni. Először a Covenant című Alien moziról: bár május 18-án került a magyar mozikba, sok helyen még most is vetítik és már komoly visszajelzések érkeztek róla, vegyes összképpel. A Covenantról már mi is írtunk egy kritikát és bár alapjaiban Alien rajongók vagyunk, ezúttal mérsékelten lelkesedtünk Ridley Scott legfrissebb művéért. Nem régiben kezdték vetíteni a mozik a Karib-tenger kalózai legújabb epizódját a Salazar bosszúját, mely tőlünk erős 7 pontot kapott. Jelenleg tekinthető meg a magyar cinemákban a Wonder Woman, melyet a kritikusok és a rajongók is szeretnek. Jelenleg 8,4 ponton áll, 32 ezer voksolás után, ami figyelemre méltó eredmény és azt jelzi, hogy a két hölgy: Patty Jenkins rendezőnő és Gal Gadot főszereplő nyerő párost tudtak alkotni.

A 2017-es filmek sorát június elején Arnold Schwarzenegger új filmje, az Utóhatás követi, mely egyelőre csalódásnak néz ki, de a Svarci rajongóknál elképzelhető, hogy arat majd. Hamarosan (június 8-tól) megnézhetjük a Tom Cruise-féle új Múmia filmet, mely kifejezetten látványosnak ígérkezik. Nem tűnik rossznak Orlando Bloom, Noomi Rapace, Michael Douglas új akció-thrillere sem, a június 22-én megjelenő Élesítve. A Transformers megszállottaknak június 22 nagyon várt dátum lesz, hiszen akkor kerül majd a mozikba Az utolsó lovag, ezúttal Mark Wahlberg főszereplésével.

Mi a Filmtressnél leginkább a Dunkirk című második világháborús, Christopher Nolan filmet várjuk, Tom Hardyval a főszerepben. Látványosnak és lenyűgözőnek tűnik az előzetes alapján. A háborús mozit július 20-án láthatjuk majd, a nyár kellős közepén. Szintén érdekes alkotás lesz az ugyancsak júliusban megjelenő Charlize Theron film is, az Atomszőke, mely egy pörgős kémfilmként kerül majd a mozikba. A szintén nyárra időzített Setét torony a fantasy kedvelőknek lesz csemege, bár Idris Elba és Matthew McConaughey játéka mindenkinek jó szórakozást ígér majd. Sokat várunk Doug Liman legújabb rendezésétől, az augusztusban mozikba kerülő Barry Seal - A beszállító című krimi-thrillertől, melyben újra Tom Cruise tűnik majd fel egy kábítószert szállító pilóta szerepében. (Úgy tűnik ez a filmes év nagy részben lesz Tom Cruise éve lesz.)

Ami a folytatást illeti: az Ígéret egy különleges sztorival érkezik majd szintén augusztusban, az első világháborús Törökországba helyezve Oscar Isaac -ot és Christian Bale -t, akik a filmdráma főszereplői lesznek. Az idei nyarat egy fergeteges vígjátékkal és egy amerikai polgárháborús drámával búcsúztatjuk: a vígjáték címe Sokkal több, mint testőr (Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson főszereplésével) a dráma címe pedig Csábítás (Colin Farrell, Nicole Kidman és Kirsten Dunst játékával). Az előbbi egy szellemes ökörködésnek, az utóbbi pedig egy tartalmas és elgondolkodtató sztorinak tűnik. A Csábítás érdekessége, hogy rendezője a híres Francis Ford Coppola lánya, Sofia Coppola.

Sokan várják már a szeptemberben megjelenő Kingsman kettőt, de az év második felének egyik legnagyobb "durranása" alighanem a Szárnyas fejvadász lesz októberben. Az 1982-es Ridley Scott film sikerét utolérni próbáló Denis Villeneuve rendezés mindenkit érdekel. Ezúttal Ryan Gosling illetve az idén már 75 éves Harrison Ford főszereplésével, budapesti forgatási jelenetekkel láthatjuk. Kiderül, hogy Villeneuve az Érkezés és a Sicario után, képes lesz e még egy komolyabb rendezésre. Nálunk mindenesetre a "legjobb rendezők 30-as listájáról" egyelőre még lemaradt.

Nem maradunk viszont idén katasztrófafilm nélkül, hiszen októberben láthatjuk majd Gerard Butlerrel az Űrvihart, amire mi speciál nagyon kíváncsiak vagyunk. DC rajongóknak ajánljuk az Igazság ligáját, mely már novemberre lesz várható, szintén Gal Gadot főszereplésével. (A 32 éves izraeli szépség számára 2017 emlékezetes év lesz.) Ugyancsak novemberi megjelenéssel érkezik hozzánk a Gyilkosság az Orient expresszen, mely egy látványos krimiként debütál Kenneth Branagh rendezésében Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley főszereplésével. És ha már Daisy Ridley, ... az év legjobban várt filmje, egyértelműen a Star Wars lesz, az Utolsó jedik, mégpedig decemberben. Mindenki kíváncsi már nagyon, hogy Rian Johnson hogyan is folytatja az idén 40 éves űropera történetfolyamát a 8. kánonrészben. Az előzetes mindenesetre látványos és izgalmas mozizást ígér. A hátralévő idő már csak 194 nap!

Hát ennyi a lista, 20 remek film, több műfajból, igényes és érdekes kivitelben. Júniustól átlagosan havi 3 mozizás és mindet láthatjuk. Csak győzzük megnézni! Tehát ajánlatunk még egyszer:

  • Alien Covenant – május 18
  • Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja – május 25.
  • Wonder Woman – június 1.
  • Utóhatás (Aftermath) – június 1.
  • A múmia – június 8.
  • Élestíve – június 22.
  • Transformers: Az utolsó lovag – június 22.
  • Dunkirk – július 20.
  • Atomszőke – július 27.
  • A setét torony – augusztus 3.
  • Barry Seal – A beszállító – augusztus 17
  • Az ígéret – augusztus 17.
  • Sokkal több, mint testtőr – augusztus 24.
  • Csábítás – augusztus 31.
  • Kingsman 2.: Az aranykör – szeptember
  • Szárnyas fejvadász 2049 – október
  • Űrvihar – október
  • Az igazság ligája (DC film) – november
  • Gyilkosság az Orient expresszen – november
  • Star Wars: Az utolsó Jedik - december

Nem került be a 20 közé a nyári filmek közül a Kipörgetve (Scott Eastwooddal), az új Majmok bolygója mozi (Woody Harrelsonnal), az új Baywatch (Dwayne Johnsonnal), a Valerian (Luc Besson új rendezése). Nem ejtettünk szót az őszi filmtermést illetően a következőkről: Renegátok (egy thriller a boszniai háborúról), Az amerikai bérgyilkos (Michael Keatonnal), a Tulipánláz (egy történelmi dráma), a Thor: Ragnarok (új Marvel film). 

filmtress_jobbkep.jpg

2017.06.03.(20:50)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtress.blog.hu/api/trackback/id/tr6912561983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ashley2008 2017.06.04. 20:05:26

Dunkirk, Csábítás, Szárnyas fejvadász 2049 jöhet, A setét torony, Űrvihar talán, a többi a hagyjuk már kategória.

Panelmedve 2017.06.04. 21:04:49

Nálam a Szárnyas fejvadász 2049 és az új Star Wars film az első, ezek azok, amiket nagyon várok. Utánuk jön a Dunkirk és a Gyilkosság az Orient expresszen.

Arte Peritus 2017.06.04. 21:34:25

@MT90: november első felében érkezik majd a magyar mozikba az új Marvel film Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Cate Blanchett, Jeff Goldblum és Sam Neill főszereplésével, vagyis parádés szereposztással. Nálunk most nem fért be a legjobban várt 20 közé. Ebből a stílusból Az igazság ligáját választottuk be inkább.

Arte Peritus 2017.06.04. 22:37:19

@dol86: ahogy mondani szokták a kétes kimenetelű dolgokra: sötét ló. Lehet szuper (elvégre mégis csak Luc Besson csinálta), de lehet nagyon blődli is. Július 21 -én kiderül. Akkor kerül a mozikba.

Arte Peritus 2017.06.05. 08:12:04

Kedves agarik! Nehéz eldönteni, mi az idegesítőbb: az okoskodó szakértésed, vagy az a kizárólagosság, amivel megfellebbezhetetlenül kijelented, hogy mi a jó és mi a rossz azok közül a filmek közül, amiket még senki emberfia nem látott. (idiot) Mivel egyértelműen pofátlankodni jöttél hozzánk egy kicsit elküldtünk a jó édes ... be. Itt biztos nem kommentelsz többet. Szeva

Control_ 2017.06.05. 08:35:04

Az új Múmia filmet nagyon látványosra csinálta a korábban inkább forgatókönyv íróként elismert Alex Kurtzman. Kíváncsi vagyok rá.
süti beállítások módosítása