Minden a filmekről - elemzések, vélemények, kritikák

Filmtress

Filmtress

Friss hír Star Wars témában [5.]

2016. január 22. - Fortress

Friss hír hogy a Disney bejelentette a Star Wars 8. részét kis csúszással, nem 2017 nyarán, hanem 2017 decemberében fogják majd bemutatni. (Forrás: shortscore.net) Vagyis ugyanúgy téli premier várható, mint az Ébredő Erő esetében. A producer Rian Johnson lesz, de a rendezést ezúttal is J.J. Abramsra bízzák (aki valószínűleg a Force Awakens csapatát "hozza" majd újra magával a filmvászonra.)

star.JPG

Az Ébredő Erő összességében sikeresnek mondható, hiszen 8,4 csillagot kapott az IMDb -n (közel 400 ezer szavazat alapján) amivel beelőzte az 1999 után megjelent trilógia minden részét. Ugyanakkor nem mindenkit győzött meg a film színvonala. Számtalan filmes portál és kritikus (itthon és külföldön egyaránt) komoly bírálatokat fogalmazott meg a hetedik résszel kapcsolatban. Legtöbbször az a vád érte a J.J.Abrams csapatot, hogy lemásolták az 1977 -es, elsőként leforgatott fejezett fontosabb paneljait és biztos játékot űzve, ezekből készítették el az új részt. És valóban másolásnak tűnik például a Halálcsillag - Starkiller párhuzam (és ezek tervrajzának, térképének kergetése) mely mindkét alkotásnál a legfontosabb alapkonfliktusnak része. Ugyancsak koppincs-gyanús az álarcos főgonosz karaktere, mely az egyik esetben Darth Vader a másik esetben Kylo Ren alakjában ölt testet. De persze másolásra hajaznak a szereplők is, mint a vagány űrkalandor Han Solo utánzatnak szánt Poe Dameron is, vagy a sivatag-bolygón (mely mit ad isten szintén totál másolata az 1977-es rész Tatuin bolygójának) lakója: Rey, aki persze az eredeti trilógiának Luke -jához hasonlít (legalábbis karakterében).

Ami a bírálatokat illeti: jogos igénynek tűnik, hogy a 8. részben ne egy újabb ramake -et kapjunk majd, hanem végre valami eredetit, ami hangulatában és jellegében is az 1977-1983 közti részekhez közelít. Nem kérünk idétlen Jar Jar Binks figurákat és minden áron nevettetni akaró idétlenkedéseket sem, hanem székhez szegező látványt és Star Wars életérzést akarunk. Minden mennyiségben. Amellett jó lenne egy hiteles szereplőgárda is (Itt említeném meg: én átgondolnám Adam Driver szerepeltetését Kylo Renként.) És persze logikai hibák nélküli történetet várunk, mely jól átgondolt alapokon áll. Kétszáz millió dollárból telnie kell minderre. És még idejük is van rá bőven. Vannak tehát igények és nagy a várakozás is. Úgy hogy hajrá Disney, húzzatok bele!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtress.blog.hu/api/trackback/id/tr928300938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása